Utrecht / Eindhoven / Weesp donderdag 16 mei 2024

Maakt kennelijk niet echt veel uit NS Flex Dal Voordeel of Klassieke Dal Voordeel.

Het maakt kennelijk niet echt veel uit of ik een NS Flex Dal Voordeel (reizen op rekening)  neem of anders een Klassieke Dal Voordeel (reizen op saldo). Kennelijk betaal je beide abonnementen toch achteraf.

Volgens Robert op X (Twitter) schreef hij dat de treinreizen die je met een Klassiek Dal Voordeel zou mee gebruiken pas uiterlijk over een week van je rekening zou worden afgeschreven. En bij NS Flex Dal Voordeel is pas uiterlijk over een maand. Maar ik denk ook dat het dan peanuts is. Maar vroeger werkte de Klassiek Dal Voordeel eigenlijk veel sneller maar toen bestonden alleen NS abonnementen reizen op saldo. Tegenwoordig word door LOCOV en ook door de Nederlandse overheid op gedwongen om toch een NS Flex abonnement te gaan nemen zodat de Nederlandse Overheid kennelijk vaak niet voor de reizigers voor te gaan schieten dan als er met een Klassieke Dal Voordeel zou worden gereisd.

In dat geval denk ik dat ik beter de Klassieke Dal Voordeel kan gebruiken voor als ik naar mijn Dagbesteding ga en de NS Flex Dal Voordeel beter kan gaan gebruiken voor als ik privé reizen ga maken bijvoorbeeld naar Holten of voor een dagje naar Tiel. Zodat ik dan iets beter kan onderscheiden. Als ik geen treinreis kan gaan maken bijvoorbeeld door ziekte of door een storing dan kan het zijn dat er dan geen ritprijzen worden gemaakt. Ik maak alleen de gemaakte kosten wanneer ik echt zou voor gaan reizen wanneer dat echt moet zoals naar mijn dagbesteding moet gaan of anders bijvoorbeeld voor een dagje naar Tiel zou gaan.


Utrecht / Weesp dinsdag 23 april 2024

Mogelijk een tweede Klassieke Dal Voordeel in aantocht alleen voor privé reizen.

Tussen april en juni, misschien uiterlijk in oktober 2024 ga ik opnieuw bekijken of een klassiek Dal Voordeel dus het reizen op saldo toch handiger en fijner vind dan dat ik een NS Flex Dal Voordeel ga gebruiken i.v.m.dat er door Focum een kredietcheck wordt gedaan. Als ik een klassiek Dal Voordeel zou nemen dan word er namelijk geen kredietcheck door Focum gedaan.

Utrecht / Weesp zondag 21 april 2024

Klassieke Dal Voordeel ipv NS Flex Dal Voordeel

 

Ik heb op de site van de spoorwegen gekeken dat het nemen van een NS Flex Dal Voordeel eigenlijk eerder op kredietcheck gaat. Dus mensen met vele schulden kunnen dat niet gaan afsluiten. Ook realiseer mensen vaak niet dat zo'n NS Flex abonnement via Focum wordt geregistreerd en ook wordt gecontroleerd en mensen steeds te gaan ontmoedigen wil je in de schulden komen.. Met NS Flex abonnementen betaal je achteraf en dat wordt dan meestal verrekend als je iets teveel of anders te weinig hebt betaald of je krijg je geld daarover terug. .


Tenzij je werkgever de reiskosten mee betaald kan dat eventueel wel. Maar voor als nog lijkt mij echt anders een grote kostenpost. Ik zou dat nooit voor mijn lol willen gaan doen. Sinds de coronacrisis heb ik alleen besloten om alleen treinreizen te gaan maken voor als ik echt een doel heb om te gaan. Zoals elke week naar mijn dagbesteding bijvoorbeeld want dat zit in Hilversum.

Maar ook zou ik een doel hebben om naar Almere te gaan kan dat natuurlijk ook. Voor reizigers die echt elke dag gaan is dat vaak al niet meer leuk meer. Maar die moeten dan een dure abonnement gaan nemen. Voor mij is dat niet van toepassing.

Update dinsdag 23 april 2024 Het is me gelukt! Ik heb alleen voor als ik naar mijn Dagbesteding ga een Klassieke Dal Voordeel aan kunnen schaffen. Binnenkort ben ik ook van plan om toch ook een Tweede Klassieke Dal Voordeel aan te schaffen, maar die gebruik ik alleen voor privé reizen. Zoals bijvoorbeeld naar Holten of voor een dagje naar Tiel.

Utrecht / Hilversum / Weesp woensdag 1 mei 2024

Klassieke Dal Voordeel (Reizen op saldo)

Beter meteen je reizen gaan betalen dan je reizen achteraf betalen via NS Flex.

 

Ik heb sinds vorige week als deze week met mijn Klassieke Dal Voordeel (reizen op saldo) wezen reizen. Je kunt beter meteen je reizen gaan betalen dan achteraf reizen op rekening via NS Flex want door kredietcheck via Focum geen prettig idee.


Product Prijs per maand Extra domeinnaam
Rhidoweb NL € 12,71
Rhido NL € 12,71 € 24,20 per jaar Weesp Net

Telefonie

 

Ik heb namelijk geen smartfoon maar wel een ouderwetse Nokiaatje waarmee ik alleen kan bellen en SMS-sen. Daarom probeer ik de telefoonkosten namelijk zo laag mogelijk te houden. Mijn SIM Only abonnementen zijn zowel van Lebara (onderdeel van KPN) en ook van KPN zelf. 

Diemen / Weesp zaterdag 4 mei 2024

 

Mijn nieuwe Lebara Sim Only gaat toch door (eindigt op 3416)

 

Het was in begin heel erg onduidelijk of mijn nieuwe Lebara nummer dat eindigt op 3416 wel door ging. Omdat het huidige nummer dat eindigt op 6156 kennelijk afliep werd dit nummer niet meer verlengd. Het kwam ook goed uit, want ik was kennelijk toch de Sim kaart kwijt geraakt. Ik hoefde maar slechts 1 keer nog te betalen. Omdat beide nummers elkaar een beetje heeft gekuist werd eventjes een probleem geconstateerd dat het nieuwe Lebara nummer dat eindigt op 3416 ook op "Niet Actief" stond. Vandaag is toch gebleken dat ik van dat nieuwe Lebara nummer toch een factuur online krijg te zien. Ik had daarvoor omdat het niet helemaal helder was ook bij de KPN een tweede prepaidnummer aangevraagd voor als het toch niet goed ging met dat nieuwe nummer van Lebara. Maar gelukkig wat KPN betreft is dit geen Sim Only abonnement maar wel een prepaidnummer. 

Ook is het zo dat die eerste Lebara nummer dat eindigde op 6156 anders met 2 jaar was aangegaan, daar werd toen ook eerst voor gevreesd maar gelukkig liep dat kennelijk dan net goed af. Het nieuwe Lebara nummer dat eindigt op 3416 is wel een sim only abonnement, maar daar zit ik uit voorzorg niet meer voor 2 jaar aan vast maar is dan gelukkig een maandabonnement. Dus ik kan het dan maandelijks mee gaan opzeggen. Ook al zal ik deze sim kaart bij wijze van spreken deze zomer kwijt kan raken, dan voor als nog kan ik dit nieuwe Lebara nummer makkelijker mee op gaan zeggen.  

Telefonie Sim Only abonnementen Prijs per maand
KPN € 14,00
Lebara (KPN netwerk) € 7,00

Internet Compleet met Ziggo GO (zonder bellen en zonder TV aansluiting)

 

Omdat ik mijn TV abonnement en TV aansluiting per half februari 2024 mee had opgezegd. Heb ik alleen uitgebreider internet pakket. De kosten met internet en TV aansluiting waren toen met ongeveer € 85,00 per maand best wel aan de hoge kant. Nu blijk (april 2024) dat de kost iets zijn verlaagd omdat ik namelijk geen TV meer heb. De kosten met alleen uitgebreider internet kost ongeveer nu € 70,00 per maand. Dat scheelt ongeveer € 15,00 per maand.